VanBaar gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Halfvrijstaand wonen met een terras aan het water

Emmensstraat 3 in Honselersdijk: opvallende vormgeving en gebruiksgemak in één

Laat een kind een huis tekenen en er zit een puntdak op. Voor het rijtje van woningen aan de Emmensstraat in Honselersdijk is 12 jaar terug niet Finn van 4 ingeschakeld, maar een creatieve architect. Eén met een voorliefde voor een kubistische vormgeving en een overdadige lichtinval in huis. De woningen staan er twee aan twee, wat het gevoel van halfvrijstaand wonen oplevert. Nummer 3 staat te koop bij Van Baar Makelaars. Even los van de fraaie architectuur: die ligging aan het water en het gemak van vier volwaardige kamers mogen zeker niet onvermeld blijven. Afrekenen kan voor € 499.000 kosten koper.

 

De Emmensstraat is niet de straat waar je dagelijks langs rijdt. Het is aan de rand van Honselersdijk, maar nog altijd op 500 meter afstand van de Dijkstraat. Rustig wonen daarom, zeker in het geval van nummer 3 die met de buren van nummer 1 op de hoek van de straat staat.

De buitenkant met plat dak en veel glas is verrassend in puntdaken-Westland, maar de binnenkant ook. Kijk maar naar de woonkamer: ruim 7 meter breed. Langwerpige plavuizen - voorzien van vloerverwarming - in XL-formaat vergroten de beleving van de ruimte nog eens extra. De grote schuifpui geeft het daglicht ongehinderd toegang. En er is natuurlijk een onbelemmerd uitzicht naar buiten, over het water.

 

Moderne keuken

In een hoek van de kamer staat de keuken in L-opstelling. Daar hangt de oven op een schijnbaar onmogelijke hoogte. Eén druk op de knop en kijk nou: de oven daalt zakt keurig naar beneden, tot nét boven het granieten aanrechtblad. Het is een slimme oplossing die voorkomt dat de oven moet worden ingebouwd in een keukenkast, wat ten koste zou gaan van de strakke looks. Want strak is de keuken: keukenfrontjes in beige, bruin granieten aanrechtblad, langwerpige chromen greepjes. Ook leuk: de barbecue direct naast de 5-pits inductiekookplaat.

 

Vier volwaardige slaapkamers

Dankzij het platte dak blijven er vier volwaardige slaapkamers over op beide verdiepingen. Per slaapkamer is de verwarming individueel te regelen met een thermostaat. Ook gaat het licht automatisch aan en uit bij binnenkomst. De moderne badkamer heeft het gemak van een forse inloopdouche, een dubbele wastafel en veel kastruimte. Tweehoog staat nog een kleinere badkamer, voorzien van weer een dubbele wastafel en toilet en een opstelplek voor wasmachine en droger. Ja, een puntdak heeft een rommelzolder, maar daar is hier een oplossing voor gevonden: ingebouwde kasten per slaapkamer en een grote kast op de overloop tweehoog.

 

Extra zonnig terras

Voor fietsen is er beneden een royale berging. De tuin is een terras over de gehele breedte, aan het water. De zon meldt zich in de zomer rond de koffie van tien uur, om pas te vertrekken bij het naar bed gaan. Té warm wordt het overigens nooit. Er is een uitvalscherm om het op het terras aangenaam te houden, rolluiken houden het boven beheersbaar. Niet alleen in de zomer trouwens, ook in de winter. Met de overburen op flinke afstand - water, wandelpad omzoomd door bomen, groenstrook - voelt het hier ook echt als halfvrijstaand wonen. Op het vrijstaande dak doen 18 zonnepanelen er alles aan om de energienota bescheiden te houden.

 

Kinderrijke buurt

Qua ligging is het een aantrekkelijke optie. In een dorp als Honselersdijk is alles op fietsafstand. Speelpleintjes zijn in de buurt, en met relatief veel kinderrijke gezinnen moet het raar lopen als vriendjes en vriendinnetjes lang hier lang op zich laten wachten. Wie op zoek is naar een praktische woning op een verrassende locatie, kan een coronaproof rondleiding krijgen. Inbegrepen bij de vraagprijs van € 499.000 kosten koper is uiteraard een minimum aan toekomstig onderhoud: de woning verkeert na pas 12 jaar in perfecte staat.

Facebook


Twitter

Instagram


You Tube

Woningaanbod ook op youtube  
van

Goedemorgen 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?