VanBaar gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Karaktervol wonen in voormalig Monsters kloostergebouw

Weids uitzicht aantrekkelijk extraatje in sfeervol driekamerappartement

Er zijn van die straatnamen waarbij je je afvraagt hoe ze er ooit opgekomen zijn. De Havenstraat in Monster bijvoorbeeld. Alleen heel oude Monsternaren weten nog dat er in de zestiende eeuw écht een haven lag in het dorp. En niet zomaar eentje, maar ook nog de belangrijkste verbindingsweg voor het vistransport naar de omliggende steden. Als je het geluk hebt om vierhoog te wonen in het vroegere kloostergebouw, heb je nog steeds een haven in het zicht. Alleen niet in Monster maar in... Hoek van Holland. ‘Maar dan moet het wel helder weer zijn’, zegt Astrid die appartement 13 voor haar moeder verkoopt. Het schitterende uitzicht met gratis driekamerappartement kost je € 230.000 k.k. bij Van Baar Makelaars.

Knus. Sfeervol. Gezellig. Veel meer woorden heeft Astrid niet nodig om appartement 13 - je hoeft niet gelovig te zijn om er te gaan wonen, maar bijgelovig is niet handig - te beschrijven. En er is geen woord van gelogen. Onder de nok van het kloostergebouw ligt een heerlijk appartement, drie kamers groot. Het is vooral de sfeer in het gebouw die opvalt. Het is een plek met charme, één waar geen modern appartementencomplex aan kan tippen. De twee uitbouwtjes aan de voorzijde geven het appartement nog eens een eigen gezicht.

Netjes onderhouden

Als we met de trap (er is ook een lift) bovenin arriveren, valt meteen op dat nummer 13 er prima bij ligt. ‘Het is netjes ondehouden, alles verkeert nog in goede staat’, zegt Astrid. Hoge verbouwingskosten kunnen achterwege blijven. Op de vloer ligt laminaat uit 2011, dat amper te lijden heeft gehad van het gebruik. Ook de keuken ziet er goed uit: wit, met greepjes die er een modern tintje aan geven, en vooral een zee aan kastruimte. Direct grenzend aan de keuken is er een berging die de wasmachine en de droger verbergt.

Twee slaapkamers

Twee slaapkamers telt het appartement: één groot, één die prima kan functioneren als werkkamer of toekomstige kinderkamer. Daarmee is het een ideale locatie voor een single of een startend stel. Opvallend ruim is de badkamer. En niet alleen ruim, de uitvoering is eigenlijk gewoon heel eigentijds. De combinatie van wit met grote grijze tegels op de vloer is er eentje die niet snel uit de mode raakt. Er staat een mooi meubel met een flinke opbergkast eronder, terwijl er ook in de smalle hoge kast naast het toilet nog een hoop op te bergen valt. Douchen kan in de inloopdouche, waar een flinke glazen wand voorkomt dat de Havenstraat zijn naam eer gaat aandoen.

De hele dag zon

Extraatje van nummer 13 is de zonnige ligging. ‘Je hebt aan de voorkant vanaf ‘s middags twee uur de zon, totdat die ondergaat. ‘s Morgens heb je de zon ook nog aan de andere kant, op de galerij. Daar zit je ook heerlijk, en omdat er niemand langs hoeft zit je niet in de loop.’ Maar die loggia aan de voorzijde is wel de grootste trekker. Vooral door het panorama. Astrid: ‘Je hebt vrij uitzicht, heel weids. Als het helder weer is kun je de boten op de Nieuwe Waterweg zien varen.’

De loggia is misschien niet groot, maar ligt ook nog eens beschut. Toch te warm? Dan is het strand binnen 10 fietsminuten bereikt. En om boodschappen te doen heb je zelfs helemaal geen fiets nodig: de winkels beginnen letterlijk om de hoek van de Havenstraat. Parkeren is op deze plek niet gauw een probleem. Zowel in de Havenstraat als achter het gebouw is er altijd ruimte. En voor de fietsen is er beneden een berging.

Dat maakt het tot een appartement met karakter, hartje Monster. Voor iedereen die vroeger graag het klooster in wilde maar toch boekhouder, bakker of barista is geworden is er dus een tweede kans: die kost je € 230.000 kosten koper bij Van Baar Makelaars.

Facebook


Twitter

Instagram


You Tube

Woningaanbod ook op youtube  
van

Goedemiddag 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?