VanBaar gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

XXL-tweekapper met 5 slaapkamers aan de voet van de Monsterse duinen

Halfvrijstaand wonen aan de Parelduiker met als achterburen families Schaap en De Haas

 

Vijfhonderd meter naar het strand, veel langer lopen is het niet. Daarmee zou dit weleens de kortste woningbeschrijving ooit kunnen worden. Want laten we eerlijk zijn, veel méér argumenten heb je in een hittegolf als deze niet nodig om een woning aan de man (m/v) te brengen. Adres: Parelduiker 12, Monster. Voor wie toch iets meer overtuigingskracht nodig heeft om de € 565.000 kosten koper neer te tellen die Van Baar Makelaars vraagt, lees rustig even door. Die ligging aan het strand van Ter Heijde, tegen de Slaperdijk aan, is nog lang niet het enige pluspunt van deze heerlijke tweekapper.

 

De families Schaap en De Haas zijn de enige achterburen aan het rustige dijkje, vertelt verkoper Koos van Vliet. ‘Nee, meer dan een paar schapen hoor je niet als je in de tuin zit. En af en toe rent er een haas voorbij. Afhankelijk van de windrichting kun je zelfs de zee horen ruisen.’ Daarmee zijn de achtertuinen aan de Parelduiker oases van rust. En van privacy: fietsverkeer over de Slaperdijk kan namelijk niet de in de achtertuinen gluren.

Met een diepte van 14 meter is het buitenverblijf bovendien zonproof. ‘Je hebt ‘s morgens achterin al de zon. En die blijft tot half tien ‘s avonds, als de zon achter de dijk verdwijnt. Onder het afdak aan de achterkant kun je al vroeg in het voorjaar zitten. Dat is een heel fijn punt. Ja, we gaan de tuin missen.’

 

Pracht van een huis

Tot zover de tuin, want op de 225 vierkante meter die de kavel groot is staat ook nog een huis. Een pracht van een huis, twee-onder-een-kap met vijf slaapkamers. Vanaf de straat ogen de tweekappers al imposant: hoog en (5,50 meter) breed. Dat is binnen te zien aan de hoeveelheid ruimte. De woonkamer bijvoorbeeld, die met een maximale diepte van 9 meter veel woonplezier garandeert. Op de vloer ligt een plavuis in gebroken wit, eronder ligt de vloerverwarming die momenteel werkloos is.

 

Met bouwjaar 1991 mag de staat van onderhoud van de tweekapper er trouwens zijn. Dat is ook te zien in de keuken, een U-opstelling met alle apparatuur, een strakke inductiekookplaat en veel bergruimte. Mooie frontjes zijn het, met verticale panelen in gebroken wit.

 

Slaapkamer met maatje groter

Eenhoog hebben we al de eerste drie slaapkamers. Door de forse buitenmaten van de twee-onder-een-kap zijn die een maatje groter dan elders. Op de vloer ligt laminaat. Chique is ook de badkamer, compleet met bad, douche (met een fraaie cabine), designradiator en inbouwtoilet. De grijze tegels maken ‘m af, zowel op de vloer als tegen de badrand aan.

 

Multifunctioneel bruikbare kamers

Voor slaapkamer vier en vijf gaan we nóg een verdieping hoger. Omdat het huis zo hoog is, zijn die twee kamers multifunctioneel bruikbaar. Misschien wel als werkkamer, voor wie van de baas in coronatijd weleens thuis aan de slag mag. En dan is er ook nog een zolder. Koos: ‘Die strekt zich uit over de hele diepte van het huis. Je kunt er lopen, en op het hoogste punt bijna staan.’

 

14 zonnepanelen

Op het dak liggen 14 zonnepanelen, sinds 2018. ‘We zijn er nog niet slapend rijk door geworden. Maar in een zomer als deze en die van vorig jaar tikt het aardig aan.’ De woningen zijn geschakeld via de garages. Ook hier heeft de architect niet op een metertje meer of minder gekeken. Waar 6 meter diep de standaard is, gaat het meetlint hier bijna tot de 7. De auto kan ook probleemloos op de oprit of aan de straat worden geparkeerd. Naar het strand volstaat een bolderkar voor een gezin met kinderen, boodschappen doen in hartje Monster kan ook op de fiets.

 

Wonen aan het strand is niet alleen in de zomer een luxe, het is een vier-seizoenen-pleziertje. Hier kan het, in een XXL-woning bovendien. En dan is € 565.000 kosten koper een heel realistische vraagprijs. Je hoeft er van beroep zelfs geen parelduiker voor te zijn.

Facebook


Twitter

Instagram


You Tube

Woningaanbod ook op youtube  
×

Wat is mijn huis waard?

Ontvang binnen 2 minuten een woningwaarde indicatie.

Gratis waarderapport