VanBaar gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en AVG & Privacybeleid vinden.

Zó authentiek zag u een jarendertigwoning nog nooit: Molenstraat 216 in Monster

Uitstekend onderhouden vrijstaande villa vlakbij centrum en strand

Het is de architectuur waar het hart van iedere woningkoper sneller van gaat kloppen. Erker aan de voorkant, brede dakoverstekken, glas in lood: dat kan alleen maar jaren dertig zijn. De Molenstraat 216 in Monster dateert uit circa 1930 en heeft alle vooroorlogse kenmerken. De villa is een van de vrijstaande huizen die aan de Molenstraat staan, met alle gemakken van het dorp dichtbij. Perceel van ruim 300 vierkante meter, een staat van onderhoud waar na 90 jaar weinig op is aan te merken: de € 595.000 kosten koper is zeker niet te veel gevraagd.

Ook zonder bomen die frisgroen in het blad zitten is de Molenstraat een aantrekkelijk stukje Monster. Het centrum met de winkels voor de dagelijkse boodschappen is net zo ver als het strand. Aan de buitenkant is al te zien dat er de afgelopen 90 jaar goed is gepast op de villa. Het verfwerk in donkergroen met wit ziet er fraai uit. Leuk detail: het authentieke nummerbordje naast de voordeur.

Als die opengaat, staan we oog in oog met een originele granieten vloer. Die leidt naar een woonkamer waar ook al een vloer-met-een-verhaal ligt.

 

Houten planken uit boerderij

Het zijn houten planken die er al een heel leven op hebben zitten, maar dan in een oude boerderij op de Veluwe. Het geeft de woonkamer meteen die vooroorlogse charme mee. Ook omdat alle andere details kloppen: de paneeldeuren, de dubbele openslaande deuren met vlakverdeling en de open haard (gas). En net als in de hal heeft ook de woonkamer een reepje glas-in-lood als extraatje. Vanuit de erker kijk je de Molenstraat in. HR++-glas houdt het niet alleen behaaglijk, maar voorkomt ook dat een af en toe passerende auto binnen te horen is.

 

Landelijke keuken

De keuken is in 2018 geplaatst, maar past er uitstekend bij. De stijl is landelijk gehouden, met gebroken wit in combinatie met een aanrechtblad van composiet. Daar ligt een moderne kookplaat op, inductie/elektrisch. De keuken is in bijna-nieuwstaat en is voorzien van een vaatwasser, combi-magnetron/oven, vriezer en koelkast. Aan de achterzijde van de woonkamer is er alle ruimte voor een kingsize eetkamertafel. Vanaf deze plek is de tuin te betreden via openslaande deuren.

 

Aan kastruimte ontbreekt het niet in de keuken, maar wat niet direct nodig is zal een plaatsje vinden in de vaste kast. Hier zit ook de aansluiting voor de wasmachine en droger. En anders is er nog plek in de kelderkast, die er in huizen als deze ook standaard in zit. Op de eerste verdieping is het een en ander verbouwd. Daardoor is er een extra grote slaapkamer met een tweede slaapkamer gecreëerd. Wel is die etage weer om te bouwen tot drie kamers, al is er ook tweehoog nog ruimte voor die derde slaapkamer. Een van de twee slaapkamers heeft een dakterras.

 

Ruime badkamer

De badkamer heeft een cleane uitstraling meegekregen, met veel wit. De vloer, witte tegels met een zwart ruitje als accent, is dan weer een stijlvolle hint naar de jaren dertig. Ruim is de badkamer ook, voorzien van zwevend toilet en een joekel van de douche.  Onder het dak, tweehoog, is dan de ruimte voor die extra kamer of een werkkamer. En let ook even op beide trappen: ook die zijn helemaal in stijl.

De tuin heeft een plezierige ligging: op het westen, een garantie voor zon in de middag en avond. Achterin de tuin is een terras aangelegd waar u heerlijk van de ochtendzon kunt genieten. Gras, struiken en terrassen maken dat het hier plezierig relaxen en tuinieren moet zijn. Naast de woning staat een garage, handige accessoire achterin de tuin is de berging.

 

Up-to-date

Voor een villa van bijna een eeuw oud is het huis up-to-date. Het riool en elektra zijn uit 1999, de meterkast is vernieuwd in 2018 en de ketel is van 2020. Op het dak (met een geïsoleerde zolder) liggen sinds vorig jaar 8 zonnepanelen. Met dubbel glas in de gehele woning (behalve de voordeur) blijven de energiekosten binnen de perken. Praktisch zijn de elektrische zonwering achter en de elektrische rolluiken bij de achterste slaapkamer. Wie op zoek is naar jarendertigsfeer en jarentwintigonderhoud (maar dan van deze eeuw) kan voor € 595.000 kosten koper verhuizen!

Facebook


Twitter

Instagram


You Tube

Woningaanbod ook op youtube  
van

Goedemiddag 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?